להרגיש כמו באירופה, אבל בבית


להרגיש כמו באירופה, אבל בבית

שרה ונירית פרנקל - צלם עודד סמדר (1)

בית זה הוא  אחד מדברי המתיקה היפים שעיצבו האדריכליות שרה ונירית פרנקל. זה רק נראה חו”ל

 

אדריכלות, תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל

צילום: עודד סמדר

שרה ונירית פרנקל - צלם עודד סמדר (2)

מקור ההשראה העיקרי לתכנון הבית, במושב בשרון, היה רחובות אירופאיים מסוגננים, עם ריצוף אבן, תריסי עץ וחיפוי לבנים. שרה ונירית פרנקל, שאמונות על היצירה המרהיבה, הצליחו לשלב את האירופאיות בטוויסט מרתק, בהרמוניה מושלמת בין תכנון החוץ לפנים. הן הצליחו לקרר את החוץ ולחמם את הפנים, באופן שמעניק לבית תחושה של בית קיט אירופאי. “קיים ניגוד בין החוץ והחזיתות לפנים הבית”, מסבירות השתיים, “החזיתות בסגנון קלאסי–אירופי, לעומת הפנים שעוצב בסגנון מודרני, נקי ומינימליסטי, והאתגר היה למתן את הניגוד שבין החוץ לפנים באמצעות חומריות וצבעים”.

שרה ונירית פרנקל - צלם עודד סמדר (3)

שטחו של הבית המשתרע על מגרש של כ-1,200 מ”ר הוא כ– 600 מ”ר, והוא מחולק לשלושה מפלסים: מרתף, קומת קרקע וקומת חדרים. בעלי הבית הם בני זוג שלהם שלוש בנות בוגרות, הבעל הוא אחד מבכירי המשק, ורעייתו קונדיטורית. למשפחה שלושה כלבים שחיים בבית, מה שהוביל את האדריכליות לבחור בחומרים פרקטיים, דוגמת חיפוי פרקט בגוון כהה ובעיבוד מוברש. “בזכות הגימור המיוחד של העץ, אין שינוי בגוון החומר גם במקרה של שריטות”, הן אומרות.

שרה ונירית פרנקל - צלם עודד סמדר (4)

פנים הבית עוצב בסגנון נקי ומינימליסטי, ואילו החוץ במראה אירופי–קלאסי, עם טוויסט עכשווי. הגינה היוותה מקור השראה מרכזי לתכנון הבית, והאדריכליות התמקדו ב”להכניס” אותה אל תוך פנים הבית. בריכה מעוצבת פונה לחזית האחורית של הבית ונושקת לפינת המשפחה בבית, עם אבני מדרך במראה צף. “כדי להעניק לפנים הבית מראה חמים ונינוח הכנסנו הרבה פריטי עץ וגיוונו בפלטת צבעים חמים, כמו גווני חום מעושן, מוקה, אבן וגוונים אפורים חמים. הבסיס שנבחר הוא מונוכרומטי קלאסי והצבע בולט בנגיעות קלות”, הן אומרות. לצד הגוונים החומים והאפורים ופריטי העץ, החומרים העיקריים הנוספים שבהם נעשה שימוש הם אבן, לבנים, ברזל .

שרה ונירית פרנקל - צלם עודד סמדר (5)

בקומת המרתף יחידת דיור לבת הגדולה וממ”ד שמשמש כחדר אורחים. קומת הקרקע כוללת חדר משפחה שיכול להפוך ליחידת מגורים, ואת שאר החללים הציבוריים כמו הסלון, פינת אוכל, מטבח ראשי ומטבח מקצועי נוסף בסגנון פטיסרי צרפתי, שתוכנן לצרכיה של בעלת הבית, עוצב ותוכנן במטבחי VALCUCINE.

מטבחי VALCUCINE

קומת חדרי השינה כוללת יחידת מגורים להורים שבה חדר ארונות ושני חדרי רחצה נפרדים עבור ההורים, שתי סוויטות לבנות המתבגרות הכוללות יחידת רחצה ופינת אירוח צמודה לכל סוויטה, וחדר כביסה. חדר המגורים תוכנן כחלל פתוח יחד עם חדר האוכל, מה שמעניק תחושת מרחב גדול מאוד בבית, זאת גם בזכות תקרה גבוהה ומרשימה. את תחושת המרחב והאווריריות חשים כבר בכניסה לבית, בזכות החלל הפתוח והמעוצב, התקרה ושקיפות מלאה של קיר הגובל בגינה. הדבר נותן תחושה כאילו הבית גובל בקצה המגרש, ולא בקצה הסלון. כדי להוסיף תחושת חמימות ביתית ולהעניק תחושת אינטימיות במרחב, תוכנן לאורך הקיר אח, מצדו האחד, ומצדו האחר ארון כלים פתוח לראווה. שני האלמנטים הללו, בשילוב חומרים חמים כמו קש ושולחנות עץ,  מציעים נופך חמים לחלל. וילונות לבנים מהתקרה לרצפה מעניקים לחלל כולו מעין מסגרת בסגנון פספרטו.

שרה ונירית פרנקל - צלם עודד סמדר (6)

בפינת האוכל ניתן כבוד מיוחד לחומרים טבעיים דוגמת מסגרת ברזל לשולחן האוכל, ורצועות של עץ ממוחזר. הכיסאות המודרניים מאזנים בין חמימות לקרירות, בעזרת עירוב הסגנונות המרתק. הקיר המרכזי עשוי מזכוכית, וכאילו מזמין פנימה את החוץ. אחד האתגרים שהציבה בעלת הבית היה מראה נקי, ושהכל יהיה חבוי ונסתר מן העין, אך יחד עם זאת פונקציונלי. באופן כזה השתמשו האדריכליות במטבח, לדוגמה, בטכנולוגיה להסתרת מוצרי החשמל, בעזרת ארון נסתר מיוחד, וכן פס שירות נסתר מאחורי הכיור.

שרה ונירית פרנקל - צלם עודד סמדר (8)

פינת המשפחה תוכננה כחלל לא פורמלי, שמזמין את כל המשפחה להתכרבלות ולזמן של ביחד. במקום שולחן מרכזי בחרו האדריכליות לאבזר את החלל בעזרת הדומים עשויים מעור ושולחנות צד קטנים ש”מתלבשים” על הספה. ספרייה גדולה לאורך הקיר כולו מציגה לראווה את אוספיה היפים של בעלת הבית. כדי להכניס את ממד החוץ פנימה, תוכננה פינת זכוכית  ש”יושבת” על גבי הבריכה, ומתקבלת תחושה של מעין אקווריום או בועת זכוכית, השומרת על קשר בלתי אמצעי עם החוץ.

שרה ונירית פרנקל - צלם עודד סמדר (9)

בחדר האינטימי של ההורים ניתנה חשיבות מיוחדת לנושא האחסון, ותוכנן חדר ארון גדול ומרווח במיוחד, לצד ספריית ענק, לאורך כל החדר, שמשמשת בחלקה להצגת אמנות ובחלקה האחר לאחסון פונקציונלי ולשימוש תדיר. קיר חדר השינה חופה בטיח שעליו הטבעה מיוחדת, במראה של קורות עץ ממוחזרות. לוקסוס נוסף לו זכו ההורים הוא שני חדרי רחצה צמודים, “שלו ושלה”, שכל אחד יכול לקחת בו את הזמן, ולהיפגש בחדר הזוגי כמו לדייט ראשון.

שרה ונירית פרנקל - צלם עודד סמדר (10)

+ There are no comments

Add yours