מספרת החלומות


מספרת החלומות

 

 

_DSC5650

אושיר אסבן, אדריכל המתמחה בתכנון ועיצוב בתים פרטיים, דירות, בתי מלון, עסקים וחללי תצוגה. בוגר הפקולטה לארכיטקטורה באוניברסיטת אריאל.

עבודותיו מתאפיינות באיכות בלתי מתפשרת החל משלב חלוקת הפנים דרך תכניות העבודה המפורטות וכלה בפרטים ייחודיים, מינימליסטיים ובפלטת חומרים עשירה.

מאמין בתכנון שלם ומותאם אישית מתוך היכרות עם הלקוח והבנה עמוקה של צרכיו.

הפרויקט מספרה 100 מ”ר ומרפסת בקומת הקרקע 80 מ”ר

המיקום רח’ הירקון 90, תל אביב-יפו – בית שיק, קו ראשון לים

הלקוח גל פוני

_DSC5659 copy

מספרת “גל פוני” הידועה ממוקמת בקומת הקרקע בבית שיק, בניין לשימור בפינת הרחובות בוגרשוב והירקון בתל אביב.

בית שיק הממוקם אל מול הים, תוכנן במקור על ידי האדריכל אברהם כבירי כבית מגורים בסגנון הבינלאומי עבור משפחת שיק בשנת 1934.

בשנת 1937 הוסבה קומת הקרקע לבית קפה ולימים, בשנת 2010 ולאחר שעבודות השימור של הבניין הסתיימו, הוסב בית הקפה הנטוש למספרה.

מיקום המספרה בקו הראשון לחוף הים, מעל גן לונדון בקומת הקרקע מייצרת חזית משמעותית שנצפית מהים ומהחוף.

“הים הוא מרכיב דומיננטי בעיר תל אביב ובתכנון המספרה בפרט” מספר אושיר, “היה לי חשוב שהמבט של האורחים יפנה אל הנוף ושהים ישתקף במראות בחלל המספרה”.

_DSC5676 copy

ריבוי הפתחים אל המרפסת בהיקף חזית המספרה משמרים את אווירת בית הקפה המתבקשת.

האורחים יוצאים אל המרפסת לצורך המתנה בין הטיפולים ונהנים מישיבה נוחה וממרפסת מאווררת מלאה בצמחיה הצופה אל הים.

מיקום המספרה בבניין לשימור ובאזור התיירותי של העיר השפיעה על החזון העיצובי של המספרה “החשיבה הייתה להחיות את האווירה של תל אביב של פעם.

ערים כמו פריז ולונדון, אוירה בוטיקית, שילוב של גוונים כהים, חספוס ועדינות שמשלימים אחד את השני”.

_DSC5716 copy

שילוב של חומרים בגמר הטבעי מייצרים את אווירת בית הקפה המקורי, פרקט פיש בון (אדרת דג) שחור נבחר לריצוף, תקרת הבטון ועמודי הבטון המקוריים נחשפו. פנל ברזל טבעי בגובה 90 ס”מ מחפה את הקירות ופס פליז מפריד בינו לבין קירות הבטון. כמו כן שולבו אבנים טבעיות כמו שיש קררה ואבן בזלת שסופקו על ידי שיש דן. מסגרות הפתחים הלבנות מהבניין המקורי מאזנות את המראה.

התכנית שחובקת את פינת הרחוב הצריכה תכנון גמיש. “הרצון היה לייצר הפרדה בלי לסגור את החלל. לייצר open space ויחד עם זאת אזורים אינטימיים יותר”. שפה של פרגודים ומחיצות ברזל המשלבות זכוכית ופליז מייצרות אזורים פרטיים שמרגישים חלק מהחלל המרכזי. מחיצת הזכוכית בגב עמדת הקבלה היא דלת ציר פיווט שמפרידה בין חלל הכניסה והמספרה לאזור טיפולי היופי. פרגוד הברזל והזכוכית מול הכניסה מסתיר את ההתרחשות של אזור החפיפה אך מרמז עליה בחשיפת החלק התחתון בה נראות רגלי הלקוחות שזוכות לטיפול.

_DSC5725 copy

“בכל תכנון בין אם זה בית או חלל ציבורי, הפונקציונליות ואסתטיקה חייבות לעבוד יחד”  מספר אסבן, “הפרגוד בחלקו האחורי משמש לאחסון. עמדות הטיפול הם custom made שתוכננו במפורט בהתאם לצרכי הלקוח ושומרות על מראה דרמטי ונעים. כל עמדה היא כמו פרגוד עשוי צינורות ברזל ופליז. המדפים והמראה מעוגנת לצינורות וניתנות להזזה לפי הצורך. יחידת המגירות גם היא עשויה ברזל בשילוב משטח אבן”.

_DSC5751 copy

תכנון המספרה שמדגיש את נוכחות הים, שומר על קשר הדוק עם עוד אלמנטים של חוץ וצמחיה בפנים החלל. גופי התאורה במספרה תוכננו גם באופן פרטני ונותנים תחושה של חדשנות לצד הסגנון הרטרו אקלקטי שאותו רצה אושיר לחזק. “אני אוהב לשלב אמנות שמוסיפה אופי, לכן לחלל המספרה נבחרו עבודות של אסתר אלימלך ומרים כבסה”.

_DSC5795 copy

IMG_1779

 

+ There are no comments

Add yours