מעבר לחוקי הזמן


מעבר לחוקי הזמן

מעצב פנים ניצן הורוביץ, קרדיט צלם עודד סמדר (1)

המהפך הדרמטי שעבר הבית הוותיק ברמת השרון הפתיע גם את בעליו. מבית רווי כוכים, גבהים ומבוכים הפך לעדכני, מואר ומשפחתי תוך בחירה בחומרים וגוונים שניכר כי הזמן יעשה להם רק טוב.

מעצב פנים ניצן הורוביץ, קרדיט צלם עודד סמדר (2)

מעצב הפנים ניצן הורוביץ, קיבל לידיו בית ותיק שהיווה אתגר תכנוני בשל ריבוי מפלסים, גבהי תקרות שונים וחסימה של אור ואוויר על ידי קירות רבים שהפרידו בין החללים. הורוביץ, המאמין בעבודה משותפת עם הלקוחות ובוחר לשלב אותם לאורך כל התהליך ,הקפיד גם הפעם לאורך כל התהליך ליצור דינמיקה עם בני הזוג, להם חלק חשוב ומהותי בכל שלבי התכנון והביצוע .יחד איתם, ולבקשתם, הוחלט לשנות מקצה לקצה את תוואי הבית כולו- להפשיט אותו חוץ ופנים וליצור תכנון פתוח כך שאור ואוויר יחדרו אליו באופן טבעי מכל ארבעת כיווני האוויר.

מעצב פנים ניצן הורוביץ, קרדיט צלם עודד סמדר (4)

מבנה הבית הישן הביא להתמודדויות הנדסיות מורכבות. מיקום המדרגות המובילות לקומת המגורים, עמודים וקורות שנתגלו ועוד. הורוביץ, השכיל לרתום את האילוצים הללו לטובת התכנון החדש- במקומם, יצר חיזוקים ועמודים עשויים פלדה במראה אותנטי המסייעים ביצירת קונספט תעשייתי ועדכני. כל אלה מותירים את החלל בקומת הכניסה פתוח ואוורירי. בחירת החומרים ופלטת הצבעים המונוכרומטית, ששולטת בבית כולו, הובילו ליצירת תחושה של הרמוניה וזרימה. ניכר כי כל אלמנט בבית מקבל מקום של כבוד ואינו מתיימר להתחרות באחרים. כולם יחדיו יוצרים מראה UP TO DATE  ובד בבד משדרים צניעות ואסתטיקה מעודנת ומוקפדת.

מעצב פנים ניצן הורוביץ, קרדיט צלם עודד סמדר (6)

ניכר כי החלל מאפשר התפתחות וצמיחה תוך כדי תנועה, זאת על אף שהורוביץ השתמש בפריטים חדשים. בעזרתם, ובעזרת תכנון מעטפת הפנים, יצר מעין קנבס חלק המהווה פלטפורה לשינויים אם וכאשר יגיעו.

שילוב חומרים נקיים וחלקים, כדוגמת הבטון והנירוסטה, וחומרים במראה אותנטי וטבעי, כדוגמת העץ, הם חלק מהאמירה שביקשו בני הזוג ליצור בביתם הפרטי- יצירת חללים מאורגנים והרמונים לצד יצירת אווירה קז’ואלית שמבטאת יותר מכל את העובדה שבבית אכן גרים ומתנהלים ואינו מתיימר להיות מאורגן, מוקפד ומעונב לאורך כל היום.

מעצב פנים ניצן הורוביץ, קרדיט צלם עודד סמדר (8)

הבית ממוקם על מגרש של 800 מ”ר. השטח הבנוי עצמו מתפרס על פני שתי קומות, כ-80 מ”ר כל אחת. החצר חולקה לאיזורי פעילות ברורים והורוביץ הקפיד לתכנן את הבית בצורה קוהרנטית לה בכדי ליצור חווית מגורים נכונה המשלבת חוץ ופנים.

הכניסה לבית מובילה אל החלל הציבורי הפתוח וחושפת גם את גרם המדרגות הארכיטקטוני. רצפת הבטון חולקה ומגדירה את הפונקציות השונות בחלל הפתוח. כך גם גופי התאורה, קורות ועמודי הברזל, שתוחמים בסימטריה מושלמת את פינת האוכל והעליה של גרם המדרגות לקומת המגורים.גם האקססוריז שנבחרו, יוצרים גם הם הגדרה ויחד עם זאת, מסייעים ביצירת תחושה של רצף ופתיחות.

מעצב פנים ניצן הורוביץ, קרדיט צלם עודד סמדר (10)

ארון המעילים והאיחסון שתוכנן בכניסה יוצר חציצה ומגדיר את הסלון שניצב מעברו השני. הוא תוכנן כך שכל ציוד המולטימדיה של מסך הפלזמה מוטמע בו ובכך מאפשר חזית נקיה מעברו השני.

הסלון, פינת האוכל וכמובן המטבח מדברים כולם בשפה אחת ומהווים את מרכז הפעילות ואת ליבו של הבית. הם מאפשרים יצירת תקשורת קלה ונוחה ויוצרים תחושה משפחתית. במטבח יצר הורוביץ ציר אחיד תוך שימוש בחזית המשלבת ארון מזווה גבוה עשוי פורמייקה דמויית נירוסטה, המאגד את המקרר ושטח איחסון מתוכנן בהקפדה על פי צרכיהם המדוייקים של בעלי הבית. בהמשכו, משטח העבודה והכנות בעומק המשמש באופן תדיר את בני הזוג, שמרבים לבשל. בקשתם היתה ליצור מטבח פרקטי לשימוש ששומר על ארגונומיה המותאמת למידותיהם. המשטח עשוי נירוסטה ואילו החזיתות מפורמייקה בגוון צהוב עמוק,שביקשו הלקוחות מבעוד מועד, ומהווה FOCAL POINT  מרכזי בחלל.השימוש בפורמייקה ומשטח הנירוסטה ממשיך את  גישת בעלי הבית- יצירת חלל פרודוקטיבי, שהזמן רק יוסיף לו, ייצור בו זכרונות ויעמיק את אופיו. שלושת גופי התאורה המנימליסטים שהוצבו אלכסונית, מספקים תאורה ממוקדת על איזור המשטח השונים.

מעצב פנים ניצן הורוביץ, קרדיט צלם עודד סמדר (18)

ככלל, בכל הקשור לתאורת החלל, השתמש הורוביץ בפסי צבירה הנאמנים לקונספט העיצוב של הבית. מעל פינת האוכל בחר המעצב שלא להציב גוף תאורה גמקובל. הרציונל הוא ליצור חלל מובילי שיכול להשתנות בהתאם לתקופה או לצרכי האירוח המשתנים. פסי הצבירה בחלל כולו כוונו כך שיצרו תאורה תרחישית פונקציונלית מעודנת המייצרת משחקים מרתקיםומדוייקים של אור וצל.

בשירותי האורחים ביקש המעצב ליצור תחושה קלה ונינוחה. הקיר חופה באריחי בטון וארונית שעברה הסבה והותאמה לצרכי החלל משמשת לאיחסון. המראה שמתקבל הוא נונשלט, קליל והרמוני.

מעצב פנים ניצן הורוביץ, קרדיט צלם עודד סמדר (27)

גרם המדרגות משלב פלדה בשחור גרפיט ועץ אלון טבעי. על אף העובדה שתוכנן בסיגנון פתוח, ניכרים ההקפדה והגימורים המדוייקים שכמו בבית כולו, גם להם תפקיד בנראותו.

המסדרון מוביל לשלושת חדרי השינה, שני חדרי ילדים וסוויטת הורים. ריצפת שני חדרי הרחצה חופתה באריחי בטון. הורוביץ בחר ברובה כהה זאת על מנת להדגיש ולהבליט את צורתם. הקירות חופו באריחי גרניט פורצלן שמשתלבים היטב עם סגנון הריצפה. ארונות הכיור עשו הסבה מארונות איחסון רגילים לצורך תפקידם החדש. הצבעוניות המונוכרומטית והשימוש בחומרים הטבעיים יוצרים תחושה חמימה ומזמינה.

מעצב פנים ניצן הורוביץ, קרדיט צלם עודד סמדר (31)

צילום: עודד סמדר

+ There are no comments

Add yours